SEPTAL 200 Koncentrat do mycia i dezynfekcji o działaniu bakteriobójczym, grzybobójczym i drożdżobójczym

4536

Koncentrat do mycia i dezynfekcji o działaniu bakteriobójczym, grzybobójczym i drożdżobójczym.

Cena
192,00 zł 156,10 zł
3 do 5 dni roboczych
Eco Shine

Nieodpowiedni produkt? Zobacz inne w kategorii:
Mycie powierzchni

Właściwości:

Przeznaczony do dezynfekcji powierzchni, materiałów, wyposażenia, systemów klimatyzacyjnych oraz ścian i podłóg w obiektach prywatnych, publicznych (szpitale, szkoły) i przemysłowych. Może być stosowany w przetwórstwie żywności i pasz do dezynfekcji urządzeń, powierzchni i rurociągów związanych z produkcją, transportem i przechowywaniem (np. w restauracjach, zakładach przetwórstwa spożywczego).

 

Septal 200 – rodzaj czyszczenia i dezynfekcji:

  • mycie ręczne,
  • mycie natryskowe.

Zastosowanie – mycie i dezynfekcja:

  • powierzchnie,
  • materiały,
  • wyposażenie,
  • systemy klimatyzacyjne,
  • ściany, podłogi,
  • urządzenia,
  • rurociągi związane z produkcją.

Odradzane zastosowanie:

  • brak.

Sposób użycia:
Preparat rozcieńczony do 5% działa bakteriobójczo w czasie 5 minut, a do 7% drożdżobójczo i grzybobójczo w 15 minut w temperaturze 20 stopni Celsjusza. Roztwór należy przygotować świeżo przed użyciem i wymienić, gdy się zabrudzi. Rozprowadzić mopem lub spryskać i przetrzeć, upewniając się, że powierzchnia jest całkowicie mokra. Powierzchnie mające kontakt z żywnością należy spłukać wodą pitną.

Bezpieczeństwo stosowania:

  • Przed pierwszym użyciem zapoznać się z kartą charakterystyki preparatu.
  • Podczas używania stosować rękawice i okulary ochronne.
  • Pracować zgodnie z zasadami bezpieczeństwa i higieny.
  • Nie wdychać par produktu. Zapewnić odpowiednią wentylację.

Pozwolenie na obrót produktem biobójczym:
9548/23

Dane techniczne:

  • Termin trwałości: 24 miesiące.
  • pH koncentratu: 13.

Dostępne opakowania:
1, 5 L.


Więcej informacji

Więcej informacji
Producent Eco Shine
Rekomendowane miejsce stosowania Biuro, Dezynfekcja, Hotel i pensjonat, Kuchnia i gastronomia